Go to Top

Ervaringen van betrokkenen

Voetbalkamp Gasselte 2016 / 2017 en 2018.

Zomer 2015 was het dat ik op vakantie een google momentje had in het mooie Spanje..
Op zoek naar een voetbalkamp in Nederland voor mijn zoontje Joey en zijn vrienden !!
Zelf ben ik ooit op voetbalkamp geweest in Tolbert ( gemeente Groningen ) met Tristan Koopman en ondanks mijn slechte geheugen is dit mij altijd bij gebleven als iets unieks.
De zoektocht moest als snel over het ijsselmeer gezocht worden want in het westelijk deel van Nederland zijn helaas geen voetbalkampen met een overnachting te vinden.
De eerste mail ging richting fc Heerenveen of ze plek hadden voor een groep jongens van 8 tm 10 jaar inclusief begeleiding ? Ik kreeg al snel antwoord en de kinderen mochten met veel plezier komen, echter zonder begeleiding…. Dit was voor mij geen optie.. dus op zoek naar een ander kamp.

Voetbalkamp Gasselte kwam al snel in het vizier, echter had ik wat vraagtekens omdat 2015 nog maar het eerste jaar was dat het georganiseerd werd… wederom maar even googlen naar recensies, al snel stuitte ik op de KNVB voetbalkampen en dat zei de stekker eruit hadden gehaald… zonde dacht ik iets unieks en daar pomp je geen geld meer in, lijkt de KNLTB ( tennis bond ) wel.. maar goed op naar de mail met de vraag of wij welkom waren en dan maar afwachten hoe daar op gereageerd gaat worden.

Nou de respons kwam al heel snel van een persoon die zijn hele ziel en zaligheid erin gooide en mij zoveel positieve punten gaf dat ik dit wel moest doorzetten voor mijn zoontje en zijn vrienden… iets waar ik tot op heden nul spijt van heb gehad.. Jan ten Caat super ontvangst… top…

 

Zomer 2016

14 Jongens in de leeftijd van 8 tm 11 jaar en twee begeleiders Philip de Baar en Patrick Tromp hadden vol enthousiasme ja gezegd tegen mij en zo vertrokken we dan op een mooie zondag vanuit Egmond aan zee richting Gasselte met de auto.
Een warm onthaal kwam er vanuit de organisatie en begeleiding waarna we meteen aan de patat met fricandellen konden. Dit was al top geregeld.. en dat beloofde wat.
Een prachtig mooi gelegen voetbalclub met een biljartlaken als grasveld.. prachtig zo tussen de bomen..
Slapen in een tent… een hele grote spannende tent vooral de eerste nacht toen we alleen met de Egmond groep in de tent sliepen ,voetballen, eten, drinken,zwemmen, spelletjes, penaltyschieten, feestavond etc etc wat een indrukken en wat een plezier de hele week. En als toetje toe een prachtig teneu.
De mooie zong teksten van Joey Spiegelaar en de geschreven teksten van Niels Veenstra waren een genot om mee te maken.
Vrijdagmiddag na het handje schudden waren we al snel over gehaald.. volgend jaar gaan we weer.

 

Zomer 2017

De winter was weer snel om.. we mogen gelukkig weer..
15 Jongens in de leeftijd van 8 tm 12 jaar en wederom met drie begeleiders echter deze keer met een touringcar … de terugreis van vorig jaar was mij persoonlijk niet erg goed bevallen door het tekort slaap in die hele week..
Ook dit jaar vertrokken we weer op de zondag dit zodat we niet op maandag al om 05.00 uur in de bus hoefde te zitten om op tijd in Gasselte te arriveren voor de opening.
De jongens wisten bij aankomst niet hoe snel ze een bal moesten pakken.. voetbal en voetbal en dat een hele week lang… ze waren niet kapot te krijgen en wat was er weer een plezier, echt gaaf om mee te maken.
Wederom was alles weer tot in de puntjes georganiseerd, iets waar voetbalkamp Gasselte trots op mag zijn.
Ook deze week vloog weer jammer genoeg heel snel om… de terugreis in de bus was een mooi evaluatie momentje met de jongens en ze waren dan ook weer vol lof en riepen al snel volgend jaar weer…
Na een snackje in Egmond waar de ouders ons op stonden te wachten snel naar bed en op naar 2018.

 

Zomer 2018

Weersvoorspelling + 34 graden de hele week dat meen je niet… vorig jaar was het warm maar dit zou een slijtage slag zijn.. maar goed met positieve moed op naar Gasselte.
Wederom gingen we met de bus, was toch wel erg goed bevallen vorig jaar.
19 mooie gasten hadden zich bereid gevonden om mee te gaan.. 22 trainingspakken had ik geregeld en tot op de dag van vandaag slapen sommige er nog steeds in.. het pak gaat niet uit.. mooi om te zien.
We werden weer hartelijk onthaald en de patat en fricandellen waren weer in veelvoud aanwezig.
Dit jaar op wat kleine aanpassingen na weer hetzelfde programma echter bleek tijdens de week zelf dat het onverantwoord was om in de middag te voetballen… de temperaturen waren niet om uit te houden , de organisatie besloot dan ook om lekker te gaan zwemmen zodat er enige verkoeling was.
De vrijdag zou het nog warmer worden en was er in goed overleg besloten om alles in te korten… Voor ons zou helaas de terugreis al om 12.30 uur ingezet worden.
Jammer van de warmte, helaas voor de organisatie dat het anders liep, onze jongens hadden wederom genoten.
Joey Spiegelaar
Otto Mulder
Niels Veenstra
Bas Groeneveld
Saskia van Bruggen
Jan ten Caat
En de vele andere vrijwilligers

Namens de begeleiding Philip, Patrick en Patrick willen wij jullie ontzettend bedanken voor drie prachtige jaren.. jullie hebben ons en de jongens een ervaring gegeven uit duizenden.
We hopen dat het jubileum jaar weer een groot succes mag worden, helaas zonder ons drieen als begeleiding echter hoop ik wel dat mijn inzet er toe geleid heeft dat er nog vele jaren kinderen uit Noord Holland en met name uit Egmond aan zee mee zullen doen.

Met een sportieve groet,

Patrick Groen alias ‘ NAPOLEON ‘