Go to Top

Voetbaldagen

Gasselte zal ook in de zomer van 2019 gedurende 1 week weer +- 175 extra inwoners tellen. Stuk voor stuk voetbaldieren! Want steevast staat de eerste week van de zomervakantie in het teken van het Voetbalkamp Gasselte.

Voetbalkamp Gasselte is al zo vaak bestempeld als een ‘begrip’ en terecht. Elk jaar weer weten kinderen uit grote delen van het land hun weg te vinden naar het kleine dorpje achter de Hondsrug. Jaren lang, 11 om precies te zijn, mocht ik deel uitmaken van dit fantastische voetbalfestijn! Ik begon als leider van team Frankrijk (waar ik een keurige 2e plek wist te veroveren in het eindklassement), daarna werd ik een paar jaar trainer en de laatste jaren maakte ik deel uit van het de coördinatorengroep. Tot slot was ik nauw betrokken bij de wederopstanding van het kamp en de doorstart die we een aantal jaren terug hebben gemaakt.

Elk jaar zijn de coördinatoren in samenwerking met GKC vanaf oktober al bezig met de voorbereidingen van het kamp. Zo ook dit jaar. Je kunt tussen oktober en Kerst je telefoon niet even een uurtje aan de kant leggen, want je hebt zo 90 ongelezen appjes in de app-groep. Er is kennelijk nog genoeg te bespreken.

In de loop der jaren heb ik het kamp steeds meer zien groeien. Niet zo zeer in aantallen (dat kan ook niet want we barsten al uit onze voegen), maar vooral in professionaliteit. Onder leiding van Jan, Saskia en Joey wordt alles tot in de puntjes voorbereid en wordt niets aan het toeval overgelaten. Saskia, chef draaiboek! Altijd alles onder controle. Regen? Geen probleem! Een alternatief is zo geregeld. Te warm? Geen probleem! Gaan we toch zwemmen, ik ben immers ook parttime badjuf! Joey, manusje-van-alles en bovenal feestnummer! Met zijn uitgebreide netwerk en zijn bereidwilligheid is geen taak hem teveel. Vragen? Voor een oplossing moet je bij Joey zijn! Jan ten Caat, nestor, vaderfiguur en gemiddeld goede spreker in grote groepen staat de coördinatoren groep al jaren bij met tips en trucs. Is een doorgewinterde kampleider en het verbindingsstuk tussen GKC en de coördinatoren.

De voetballiefhebbers die zich hebben opgegeven (of op gaan geven) komen deze week niets te kort. Voor de dames en heren die het kamp vaker hebben meegemaakt komen een aantal dingen ongetwijfeld bekend voor. Natuurlijk gaan we voetballen, voet volleyen en zwemmen. En natuurlijk blazen we ook de stormbaan weer op! Maar ook dit jaar zullen er weer nieuwe activiteiten worden toegevoegd aan het draaiboek. Hoe deze eruit gaat zien, dat laten we nog even geheim.

Voetbalkamp Gasselte is elk jaar weer een groot succes, alleen maar lachende gezichten en voetballers met meer medailles dan ze kunnen dragen! Voetbalkamp is er voor iedereen! Jongen, meisje, links of rechts, groot of klein, het maakt niets uit. Wat mij betreft is Voetbalkamp Gasselte het grootste voetbalfeest van het jaar! Dit mag je niet missen.

Ik wens iedereen een hele leerzame en bovenal een spetterende week toe! Doe je best, verleg je grenzen, weer sportief en heb plezier!