Go to Top

KNVB

5 jaar voetbalkamp Gasselte


5 jaar voetbalkamp Gasselte, 5 dagen voetballen per week, ongeveer 100 voetballers per week en (een beetje ruw geschat) gemiddeld 6 uur per dag voetballen, betekent in totaal 15.000 uur voetballen!

15.000 uur voetballen, georganiseerd en begeleid door een grote groep vrijwilligers: staf, trainers, fysiotherapeuten/verzorgers, teamleiders en niet te vergeten de fantastische vrijwilligers van vv GKC!

15.000 uur voetballen in een prachtige omgeving, Sportpark Hoogte der Heide in Gasselte, op dezelfde velden waar ook spelers als Arjen Robben, Bas Dost, Jeroen Zoet en heel veel andere jeugdvoetballers in het verleden getraind en gespeeld hebben!

15.000 uur voetballen, maar ook veel lachen, voor jezelf leren zorgen, vrienden voor het leven maken, soms een beetje verdrietig (pijntjes, heimwee, een finale verliezen, …), op vrijdag bijna altijd moe, maar met een voldaan gevoel naar huis en op de thuisreis al weer vragen of je volgend jaar ook weer mag.

Voor mij zijn dit de ingrediënten die een voetbalkamp tot een onvergetelijk voetbalfeest maken. Een voetbalfeest dat in 1985 onder de vlag van de KNVB begonnen is op drie verschillende plaatsen in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Toen de KNVB besloot te stoppen met de organisatie van de voetbalkampen heeft vv GKC de handschoen opgepakt en met veel enthousiasme een vervolg gegeven aan dit prachtige evenement.

Vanuit eigen ervaring (ik heb ook zo’n 25 jaar mee mogen werken aan de organisatie) weet ik hoeveel vrije tijd het kost een voetbalkamp te organiseren en uit te voeren. Alle vrijwilligers doen dit naast datgene wat zij ook al een heel seizoen binnen hun eigen verenigingen doen, maar zij doen dat graag. Zij doen dat voor jullie, de hoofdrolspelers!

Ik wens jullie, maar zeker ook alle vrijwilligers, een heel fijn voetbalkamp en nog heel veel plezierige voetbaljaren daarna!

Ab van der Velde

Technisch jeugdcoördinator KNVB